Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů pečené červené papriky, konzervované
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- 20 gramů pomerančové šťávy, čerstvě vymačkané
- 10 gramů vody
- 2 špetky pálivé omáčky, Tabasco® (opcjonalnie)
- 130 gramů másla
-
1
čajová lžička papriky, mleté, sladké, uzené
lub 1 čajová lžička papriky, mleté - 4 žloutky
- 1 čajová lžička soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Kompletní recept
- Kalorie
- 6954 kJ / 1659 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 173 g
- Tłuszcz nasycony
- 82 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1616 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jogurtovo-limetkový mousse s jahodovou omáčkou (coulis)
2h 15min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40min
Jahodovo-cheesecakový milkshake
40min
Virgin citrónový koktejl s tymiánovým sirupem
45min
Rybí špízy s bramborami a paprikovou omáčkou
1 Std.
Krabí balíčky
Brak ocen
Salát s chřestem a jahodami
1h 35 min
Slaný koláč s quinoou, slaninou a fazolemi
1 godz. 5 min
Smetanový krém s mátou a jahodovou omáčkou
Brak ocen
Baleárská omáčka
15 Min
Kaštanová krémová polévka
1 Std. 10 Min
Anglický vanilkový krém Custard
10 Min