Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 gramů pohanky (loupané lámanky)
- 130 gramů vody
- 30 gramů lněného semínka
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 200 gramů rostlinného mléka, např. sójového
-
čerstvé ovoce
lub sušené ovoce
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2095 kJ / 499 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 380 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jáhlová kaše s domácím arašídovým máslem
20 min
Pomalu vařená cizrna
14 Std. 40 Min
Pohanková kaše s mákem a švestkami
15 Min
Jáhlovo-maková kaše
20 min
Jablečná ovesná kaše
15 Min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 godz. 20 min
Veganské máslo
2h
Kakaovo-cizrnová pomazánka s arašídovým máslem
2 godz. 10 min
Quinoová kaše s kokosem a praženými mandlemi
30 min
Špaldová kávová kaše
10min
Vařená quinoa
15 Min
Vařené jáhly
45 min