Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 10 g salsa
- 1 folha de louro
- 1 malagueta
-
2
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 2 cubos de caldo de carne - 250 g polpa tomate
- 20 g molho inglês
- 150 g carne (fiambre, presunto e bife)
- 330 g cerveja
- 150 g vinho branco
- 50 g brandy, rum ou whisky
- 30 g amido de milho
- 100 g água
Montagem
- 6 bifes
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 12 fatias de pão de forma
- 6 fatias de fiambre
- 6 fatias de salame
- 6 fatias de salsichas frescas
- 12 linguiças
- 12 fatias de queijo flamengo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 1577 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 1153 g
Alternatywne przepisy
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Jesuítas
20 min
Francesinha, cachorro e pica-pau
50min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Rojões com castanhas
2u. 40min
Profiteroles
1h 30min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4h 20min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Francesinhas de frango
1h
Pastéis de nata
45min
Pão com chouriço
1h 30min
Bola de carne
1h 20 min