Risotto

4.2 519 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 40 g de queso parmesano cortado en trozos (3 cm)
  • 1 chalota (aprox. 30 g)
  • 40 g de mantequilla
  • 10 g de aceite de oliva virgen extra
  • 320 g de arroz para risotto (por ej. Carnaroli, Arborio) de 14-15 minutos de cocción
  • 60 g de vino blanco seco
  • 820 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de carne o verdura
    1 cucharadita colmada de concentrado casero de caldo, (de carne o verduras)
  • ½ - 1 cucharadita de sal (al gusto)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...