![Salsa holandesa Salsa holandesa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BB1F38A-C3CA-43F9-8931-64DAB2F01A1C/Derivates/7C96DEC6-678B-40A4-9C47-6BD4245217AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de mantequilla cortada en trozos
- 50 g de agua
- 1 cucharada de zumo de limón
- 3 yemas de huevo
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta recién molida
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 8059 kJ / 1926 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 213.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 132.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 1211.8 mg
Alternatywne przepisy
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10min
Huevos Benedict
30min
Ternera con salsa de atún (Vitello tonnato) para dos
5u. 30min
Risotto
30min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13u.
Salsa vizcaína
40min
Salsa bearnesa
15min
Salsa bearnesa (Espesar)
20min
Mantequilla Café de París
10min
Foie de pato
33hod.
Vinagreta de mostaza y eneldo
5min
Crema de tomate
30min