Gratin dauphinois
TM6 TM5

Gratin dauphinois

4.5 (18 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 1200 g di patate, tagliate a fettine sottili (2-3 mm)
  • 400 - 500 g di panna, min. 30% di grassi
  • 1 cucchiaino di sale, a piacere
  • 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 25 g di formaggio Gruviera, grattugiato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1710 kJ / 409 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy