Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

4.5 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 1200 g di patate tagliate a fettine sottili (2-3 mm)
  • 400 - 500 g di panna
  • 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 1 pizzico di pepe macinato a piacere
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 25 g di formaggio Gruviera (opcjonalnie) grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1710 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...