Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g cenoura cortada em pedaços
- 4 ovos
- 110 g óleo
- 300 g açúcar
- 220 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 30 g óleo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2893.5 kJ / 691.6 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 90.1 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 164.8 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1h 30min
Bolo de laranja
50min
Bolo de iogurte e limão
1h 10min
Pão-de-ló de água
50min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 Std.
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Bolo com cobertura de chocolate
1 Std. 15 Min
Bolo de chocolate com cobertura de mousse de chocolate
1h
Bolo de maçã
50min
Bolo de chocolate
40min
Bolo mármore
2h
Bolo de iogurte
1 Std. 40 Min