Pizza Margarita

4.6 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porciones

Składniki

Masa de pizza
  • 220 g de agua a temperatura ambiente
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    2 cucharaditas de levadura seca instantánea, desmenuzada
  • 400 g de harina
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 1 cucharadita de sal
Cobertura margarita
  • 200 g de queso mozzarella en trozos
  • 250 g de jitomate triturado en lata
  • 3 pizcas de sal al gusto
  • 1 cucharada de aceite de oliva extra virgen
  • 15 hojas de albahaca frescas troceadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...