Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 220 g de agua, a temperatura ambiente
- 1 cucharadita de azúcar
-
20
g de levadura prensada fresca, desmenuzada
lub 2 cucharaditas de levadura seca instantánea (8 g) - 400 g de harina
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cucharadita de sal
Cobertura margarita
- 200 g de queso mozzarella, en trozos
- 250 g de jitomate triturado en lata
- 3 pizcas de sal, al gusto
- 15 hojas de albahaca frescas, troceadas
- 1 cucharada de aceite de oliva extra virgen
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g