Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 gramů mrkve, na čtvrtky
- 500 gramů bílého zelí, na kousky (3 cm)
- 450 gramů vody
- 1 kostka drůbežího bujónu, (pro 0,5l vody)
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- 70 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- ½ citrónu, pouze šťáva
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Dušená mrkev
20 min
Lečo
45 min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Restovaná cibule (300 gramů)
20 min
Dušený špenát
25 min
Zelňačka
25 min
Koprová omáčka
20 min
Čočka na kyselo
2 godz. 55 min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2u. 5min
Bramboráky
45 min
Noky s kyselým zelím
50 min