Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 3 - 4 säuerliche Äpfel (à ca. 180 g)
- 3 Eier
- 150 g Zucker
- 30 g Weinbrand
- 200 g Mehl
- 1 EL Backpulver (15 g)
- 1 Prise Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1492 kJ / 356 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g