Urządzenia i Akcesoria
Spargelcremesuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser900 g
-
Butter30 g
-
Zucker1 TL
-
weißer Spargel gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)500 g
-
Speisestärke30 g
-
Worcester-Sauce¼ TL
-
Weißwein (opcjonalnie) trocken20 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Eigelb2
-
Sahne200 g
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
840 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelmuffins
40 мин.
Zwiebelsuppe
1ч.
Tomatencremesuppe
35 мин.
Sauce Hollandaise
15 мин.
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 мин.
Spargelcremesuppe
25 мин.
Spargelcremesuppe
45 мин.
Crème brûlée
6ч.
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40 мин.
Fruchtsorbet, schnell
10 мин.
Blumenkohlsuppe
40 мин.
Eierstich (Suppeneinlage)
15 мин.