Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g Wasser
- 30 g Butter
- 1 TL Zucker
- 500 g weißer Spargel, gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)
- 30 g Speisestärke
- ¼ TL Worcester-Sauce
- 20 g Weißwein, trocken
- 1 TL Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Salz
- 2 Eigelb
- 200 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40 min
Zwiebelsuppe
1h
Tomatencremesuppe
35min
Sauce Hollandaise
15min
Spargel-Scampi-Terrine
10 godz.
Gurkenkaltschale
15min
Spargelcremesuppe
25min
Fruchtsorbet, schnell
10min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Lachsfilets mit Sauerampfersauce
35min
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min