![Spargelcremesuppe Spargelcremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C1CAAD2-6D84-4311-9963-0830772ABA87/Derivates/15d6f527-3f53-4934-b72f-c4bb9ad6acaa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g Wasser
- 30 g Butter
- 1 TL Zucker
- 500 g weißer Spargel, gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)
- 30 g Speisestärke
- ¼ TL Worcester-Sauce
- 20 g Weißwein, trocken
- 1 TL Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Salz
- 2 Eigelb
- 200 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Eierstich (Suppeneinlage)
15 Min
Tomatencremesuppe
35 Min
Zwiebelsuppe
1 Std.
Sauce Hollandaise
15 Min
Lasagne Bolognese
2 Std. 30 Min
Spargelcremesuppe
25min
Spargelcremesuppe
45min
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Blumenkohlsuppe
40 Min
Beerenmousse
5 Std.
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40 Min