Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weißes Schokomousse
- 80 g Kekse
- 200 g Schlagobers, gekühlt
- 100 g weiße Schokolade, in Stücken
- ¼ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 400 g frische Erdbeeren, halbiert
- ¼ TL Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
- 2 Stück Bio-Orangenschale (1 x 3 cm)
- 200 g Frischkäse
Sous-vide Erdbeeren
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1681 kJ / 402 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2j 10 menit
Sous-vide Teriyaki Lachs
1j 20 menit
Joghurteis
9 Std. 30 Min
Erdbeersauce
2j 5 menit
Crème Brûlée
3h 10min
Himbeer-Zitronen-Sirup
2h 15 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min
Marillennektar
2j
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Mandarinenmousse mit weißer Schokolade
2j 30 menit
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min
Schokomousse Ruck-Zuck
5 min