Ærte-Ingefær suppe, citronlaks, broccoli og kartofler

Ærte-Ingefær suppe, citronlaks, broccoli og kartofler

4.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portion

Składniki

  • olivenolie
    80 g
  • soyasauce
    50 g
  • farin
    ½ tsk
  • citron skal og saft
    1
  • ferske laksefileter, uden skind (150-180 g hver)
    4
    4 hvide fiskefileter, uden skind, (150-180 g hver)
  • ingefær (opcjonalnie) skrallet, i skiver
    5 - 10 g
  • fed hvidløg
    1
  • skalotteløg i mindre stykker
    100 g
  • porre kun den hvide del, skåret i skiver
    100 g
    100 g løg, i mindre stykker
  • selleristilk
    100 g
  • ærter, frost
    350 g
    350 g gulerod, skåret i stykker (se tip)
  • vand
    450 g
  • salt
    2 tsk
  • kartoffel skåret i tern (1 cm)
    250 g
  • broccoli delt i buketter
    400 g
    400 g blandede grøntsager, (fx gulerødder, courgette, kartofler, svampe), skåret i skiver (0,5 cm)
  • sort peber, stødt
    2 knivspids
  • madlavningsfløde, ca. 18% for smag
    50 - 100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 713 kcal / 2984 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie