Urządzenia i Akcesoria
Pausenbrötchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 Stück
Składniki
-
Milch250 g
-
Ei1
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Zucker50 g
-
Salz½ TL
-
Mehl500 g
-
Hafer-Schmelzflocken100 g
-
Milch-Schokoladen-Riegel (à 21 g), z.B. kinder Riegel von Fererro18 Stücke
-
Kondensmilch zum Bestreichen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
811 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Ofen-Donuts
45 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 godz. 10 min
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 godz. 45 min
Softe Brainpower-Cookies
40 min
Milchbrötchen
4 godz.
Cookie-Grundteig
10 min
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Schoko-Wecken
2 godz.
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min
Portugiesische Croissants
1 godz. 50 min
Quarkbrötchen
35 min