Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g noz torrada
- 6 ovos
- 135 g açúcar de coco
- 65 g xarope de ácer (maple syrup)
- 80 g óleo de coco
- 280 g farinha de amêndoa
- 1 c. sopa de psyllium husk
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de gengibre em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 pitada de sal
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 180 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 200 g bebida vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2243.2 kJ / 536.1 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 161.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48h
Pão-de-ló de chocolate
1h
Mousse de manga
5h 15 min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Bolo de banana e coco vegan
1h 20min
Bolo abelha com cobertura
1h 25min
Tarte de abóbora com chocolate branco e noz sem glúten
2j 30 menit
Bolo de cenoura e laranja sem glúten
55min
Bolo de chocolate
40min
Bolo de abóbora de Halloween
4h
Cobertura de chocolate negro
12hod.