Bolo cenoura com cobertura de chocolate

Bolo cenoura com cobertura de chocolate

4.0 32 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 fatias

Składniki

  • cenoura cortada em pedaços
    350 g
  • noz torrada
    100 g
  • ovos
    6
  • açúcar de coco
    135 g
  • xarope de ácer (maple syrup)
    65 g
  • óleo de coco
    80 g
  • farinha de amêndoa
    280 g
  • psyllium husk
    1 c. sopa de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    ½ c. chá de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • sal
    1 pitada de
  • fermento em pó p/ bolos
    2 c. chá de
  • chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
    180 g
  • bebida vegetal
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fatia

Sód 161.8 mg
Białko 13.1 g
Kalorie 2243.2 kJ / 536.1 kcal
Tłuszcz 38.9 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...