Bolo cenoura com cobertura de chocolate

Bolo cenoura com cobertura de chocolate

4.0 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 fatias

Składniki

  • cenoura cortada em pedaços
    350 g
  • noz torrada
    100 g
  • ovos
    6
  • açúcar de coco
    135 g
  • xarope de ácer (maple syrup)
    65 g
  • óleo de coco
    80 g
  • farinha de amêndoa
    280 g
  • psyllium husk
    1 c. sopa de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    ½ c. chá de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • sal
    1 pitada de
  • fermento em pó p/ bolos
    2 c. chá de
  • chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
    180 g
  • bebida vegetal
    200 g

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 536.1 kcal / 2243.2 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 38.9 g
Węglowodany 39.7 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 161.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...