![Carpaccio de melón con sabayón de moscatel Carpaccio de melón con sabayón de moscatel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0DBB0001-B965-4483-A736-20004D935015/Derivates/8ED5F4E5-F698-4CD7-BA74-990978D18DDA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 yemas de huevo (120 g)
- 80 g de azúcar
- ½ cucharada rasa de azúcar vainillado
- 80 g de vino dulce (Muscat o moscatel)
- 1 pulpa de melón cantaloupe maduro y frío (cortado por la mitad, pelado y sin pepas)
- 100 g de frambuesas frescas
- 16 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 518 kJ / 124 kcal
- Białko
- 2.75 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 3.35 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassata siciliana
6 Std. 30 Min
Biscuit glacé
4h 20min
Merengue francés
2j 15 menit
Aceites aromatizados de especias y hierbas
10 min
Agua de Sevilla
5 Min
Papillotes de piña
1h
Spritz
5 Min
Dip de nata y gorgonzola
5 Min
Menú: Crema de lechuga. Lubina con patatas y salsa de berros
30min
Merengues con mandarinas y nata al azafrán
2 Std. 45 Min
Crema de boletus
1h 35 min
Café irlandés (Irish coffee)
15 min