Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pipas de calabaza
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 30 g de miel
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 2 cucharaditas de licor de almendra
-
100
g de aceite de pipas de calabaza
lub 100 g de aceite de girasol - 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2342 kJ / 559 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 Min
Tartaletas de limoncello
3h 15min
Tarta de lima con streusel
2 godz. 50 min
Triffle de cantuccini y cerezas
1 Std. 55 Min
Trifle de fresas con mascarpone
3h 20min
Aperitivo de Piamonte
25min
Parfait de turrón con coulis de frutos rojos
10h 30min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Bomba de chocolate
4 Std.
Tiramisú de café latte con crocanti de pistachos
1h 30min
Soufflé de nueces
1 Std. 15 Min
Bavaroise de naranja
5h 15min