Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g olive oil
lub 20 g oil -
400 - 500
g onions, cut in wedges or sliced (1 cm)
lub 400 - 500 g red onions, cut in wedges or sliced (1 cm) - 30 g water
- 2 pinches fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 428 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed Onions (300 g)
20min
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20min
Sautéed Leeks (170-200 g)
20min
Browned Onions (200 g)
25min
Sautéed Bacon with Chicken Strips
15min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Caramelised onions (400-500 g)
25min
Sautéed Red Peppers with Onions
25min
Sautéed Onions (170-200 g)
20min
Sautéed Vegetable Mix for Soups or Stews
25min
Sautéed onions (200-300 g)
10min
Caramelised Onions (200 g)
40min