煮豆浆蒸馒头
TM6

煮豆浆蒸馒头

4.5 (44 oceny)

Składniki

馒头面团

  • 240 克 水
  • 5 克 干酵母粉 (约1满茶匙)
  • 10 克 冰糖粉
  • 500 克 面粉 (中筋面粉)
  • ¼ 茶匙 盐

煮豆浆蒸馒头

  • 1250 克 水
  • 100 克 干燥黄豆 ,预先浸泡至少4小时,沥干水分约重200克
  • 3 克 油 ,选择无色无味
  • 50 克 冰糖粉 ,依个人口味调整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1277.3 kJ / 305.3 kcal
Białko
13.1 g
Węglowodany
56.7 g
Tłuszcz
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
2.3 g
Sód
111.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy