Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
馒头面团
- 240 克 水
- 5 克 干酵母粉 (约1满茶匙)
- 10 克 冰糖粉
- 500 克 面粉 (中筋面粉)
- ¼ 茶匙 盐
煮豆浆蒸馒头
- 1250 克 水
- 100 克 干燥黄豆 ,预先浸泡至少4小时,沥干水分约重200克
- 3 克 油 ,选择无色无味
- 50 克 冰糖粉 ,依个人口味调整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg