茶碗蒸
TM5 TM6

茶碗蒸

4.0 (3 oceny)

Składniki

  • 6 个 蛋
  • 800 克 水
  • ½ 茶匙 盐
  • ½ 茶匙 鲣鱼粉
  • 2 茶匙 酱青
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 100 克 猪肉碎 (opcjonalnie)
  • 30 克 新鲜香菇 ,切片
  • 6 个 虾仁
    lub 6 个 蟹肉棒 ,切块
  • 30 克 冷冻豌豆 (25克)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
576 kJ / 138 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy