![Apfel-Streusel-Creme Apfel-Streusel-Creme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C96B102D-A952-40D4-BA1E-BF7D5A92D342/Derivates/5839e402-1ffa-4bc2-9b84-a8fd0a5a7be3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butterkekse
- 100 g Florentiner und 6 Stück mehr zum Dekorieren
- 250 g Quark, 20% Fett
- 250 g Mascarpone
- 20 g Milch
- 15 g Zitronensaft
- 40 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 300 g Apfelkompott
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schichtdessert mit Kirschen
15 min
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1h 20min
Schnelles Trifle
15 min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 Std.
Quarkcreme mit Doppelkeks und Himbeeren
20min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Mousse au cappuccino
25 Min
Himbeer-Crunch-Creme
1h 10min
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1 Std. 15 Min
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50min
Spekulatius-Trauben-Tiramisu
1 Std.
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min