Urządzenia i Akcesoria
Stracciatella-Tiramisu mit Zimt und Mandarinen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
8 Portionen
Składniki
-
Espresso, aufgebrüht und abgekühlt250 g
-
Mandellikör (z.B. Amaretto)50 g
-
Kakaopulver25 g
-
Löffelbiskuits30
-
Eier6
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
-
Zucker40 g
-
Mascarpone750 g
-
Mandarinen, aus der Dose abgetropft300 g
-
Zimt1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
3040 kJ /
727 kcal
Tłuszcz
51 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Full House
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spekulatius-Trauben-Tiramisu
1 godz.
Weihnachtliches Tiramisù
8 godz.
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1 godz. 15 min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 godz.
Zimt-Torte
1 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Nektarinen-Trifle
20 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.