Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Äpfel, in Stücken (siehe Tipp)
- 20 g Zitronensaft
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Konfitüre mit Gelierzucker
30min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Apfelgelee
5h 30min
Rote Grütze
30min
Vanillepudding
25 min
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25 min
Kiba-Gelee
25 min
Apfel-Möhren-Rohkost
5 min
Brombeergelee
1h
Pflaumenkompott
20 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min