Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze
- 4 green onions, cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 10 - 15 dried red chilies, stems removed
- 1 tbsp corn starch
- 1 tbsp dark brown sugar
- 1 tsp ground ginger
- ¼ tsp dried chili flakes, to taste
-
3
oz fermented black bean paste
lub 3 oz black bean garlic sauce -
2
oz chicken stock
lub 2 oz chicken stock, low sodium -
2
tbsp soy sauce
lub 2 tbsp soy sauce, light - 2 tbsp black vinegar
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tsp peanut oil
Sauté
- 20 oz water
- 24 oz chicken breast, skinless, boneless, cubed (1 in.)
- 1 oz peanut oil
- 6 oz bell peppers, diced (½ in.)
- 6 oz zucchini, sliced (¼ in.)
- 3 oz carrots, sliced (¼ in.)
- 2 oz raw unsalted peanuts, plus extra to garnish
- green onions, sliced on the bias, to garnish
- cooked rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 738 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1h 25min
Huli Huli Chicken Skewers
50min
Hoisin Pork Bowl
45 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1h 25min
Korean Beef Bowl
1h
Sriracha Chicken with Soba Noodle Salad
2u. 35min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35min
Asian Stir Fry with Noodles
1h 5min
Chicken Noodle Bowl
35min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 Min
Chicken Shawarma Bowl
1h