
Urządzenia i Akcesoria
Kung Pao Chicken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
Glaze
-
green onions cut into pieces4
-
garlic cloves4
-
dried red chilies stems removed10 - 15
-
corn starch1 tbsp
-
dark brown sugar1 tbsp
-
ground ginger1 tsp
-
dried chili flakes to taste¼ tsp
-
fermented black bean paste3 oz
-
chicken stock2 oz
-
soy sauce2 tbsp
-
black vinegar2 tbsp
-
Chinese cooking wine1 tbsp
-
peanut oil2 tsp
Sauté
-
water20 oz
-
chicken breast, skinless, boneless cubed (1 in.)24 oz
-
peanut oil1 oz
-
bell peppers diced (½ in.)6 oz
-
zucchini sliced (¼ in.)6 oz
-
carrots sliced (¼ in.)3 oz
-
raw unsalted peanuts plus extra to garnish2 oz
-
green onions sliced on the bias, to garnish
-
cooked rice to serve (see Tip)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
328 kcal /
1372 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
738 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Saucy Sautés
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone