Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts

Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts

4.8 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 pieces

Składniki

Chocolate Pastry Dough
  • all-purpose flour plus extra to dust
    12 oz
  • confectioners sugar
    5 oz
  • almond flour
    2 oz
  • Dutch-processed cocoa powder
    1 oz
  • salt
    ⅛ tsp
  • unsalted butter diced, chilled
    6 oz
  • large eggs
    2
Milk Chocolate Ganache
  • Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
    9 ½ oz
    9 ½ oz milk chocolate, 40%, high quality chips or chunks
  • heavy whipping cream
    6 ½ oz
  • glucose (see Tip)
    ½ oz
Assembly
  • fresh raspberries
    16 oz

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 494 kcal / 2067 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 62 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...