Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Rapsöl
- 250 g Milch
- 150 g Sahne
- 1 TL Speisestärke
- 2 TL Kräutersalz
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (3 cm)
- 350 g Blattspinat, TK, aufgetaut, grob geschnitten
- 100 g Schmelzkäse (2 Ecken à 50 g), in Stücken
- ½ TL frische Thymianblättchen
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 444 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Schinken-Porree-Sauce
30 min
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1j
Cremiges Erdäpfel-Kohlrabi-Gemüse
35 Min
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50 menit
Spinat-Rahm-Nudeln (wahlweise mit krossem Speck)
40 min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 menit
Spinat-Sahne-Sauce
25 min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40 min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1j
Grünkohl-Schinken-Nudeln
30 min
Rahmgemüse mit Kartoffeln
55 Min
Bandnudeln mit Erbsensauce
30 min