Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Rapsöl
- 250 g Milch
- 150 g Sahne
- 1 TL Speisestärke
- 2 TL Kräutersalz
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (3 cm)
- 350 g Blattspinat, TK, aufgetaut, grob geschnitten
- 100 g Schmelzkäse (2 Ecken à 50 g), in Stücken
- ½ TL frische Thymianblättchen
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 444 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Parmesan
1sa
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1sa
Schinken-Porree-Sauce
30min
Spinat-Sahne-Sauce
25 Min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1sa
Spinat-Rahm-Nudeln (wahlweise mit krossem Speck)
40 dk
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1sa
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1sa
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1sa
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 dk
Rahmgemüse mit Kartoffeln
55min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1h 10min