Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz und etwas mehr
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 250 g Magerquark
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Ei
- Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 285 kJ / 68 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1 Std.
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Senfeier
1 godz. 5 min
Eierschecke
6h 30min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Eierschecke
7h
Soljanka
45min
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 Std. 30 Min
DDR - Soljanka
1 Std.
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min