![Sächsische Quarkkeulchen Sächsische Quarkkeulchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B669709-CB8C-4645-A591-E4F9DF22D920/Derivates/A366AF48-CA8F-46E6-BAA8-4D1C0885D719.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz und etwas mehr
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 250 g Magerquark
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Ei
- Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 285 kJ / 68 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1 Std.
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Knusperflocken
2 godz. 30 min
Soja-Hafer-Milch mit Hefeklößen zum Frühstück (燕麦豆浆加馒头)
5h 20min
Eierschecke
6 godz. 30 min
Senfeier
1 Std. 5 Min
Senfeier mit Kartoffeln
1 Std.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Soljanka
45 min
DDR - Soljanka
1 Std.
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.