Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Prisen Salz
- 2 Eier
- 130 g Butter, in Stücken
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 650 g Mehl Type 550
- 12 - 18 Rosinen
- 1 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4255 kJ / 1016 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 6.2 g