Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 克 洋蔥 ,切塊(約2公分)
- 15 克 蒜頭
- 20 克 油
-
300
克 高湯
lub 300 克 水 - ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 黑胡椒粉
- 150 克 乾義大利麵(長直麵,spaghetti) ,對折
- 80 克 豌豆莢 ,去蒂頭
- 20 克 奶油乳酪 ,切塊
- 8 隻 草蝦 ,去殼,去腸泥
- 120 克 透抽 ,切圈(約1.5公分)
- 10 克 新鮮檸檬汁
- 檸檬皮屑 ,少許
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3605.9 kJ / 863.7 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 130.5 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 206 mg