Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast

Avocadocreme, marinierte Paradeiser und Ei auf Toast

4.7 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    1 - 2
  • Olivenöl
    30 g
  • Paradeiser, reif geviertelt
    350 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Garnieren
    1 TL
  • Zucker (siehe Tipp, optional)
    5 - 10 g
  • Balsamico-Essig
    2 TL
  • Avocados reif, Fruchtfleisch in Stücken (ca. 2-4 Avocados, je nach Größe)
    400 g
  • Weißweinessig
    10 g
    10 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • Eier (Größe M) kalt
    4
  • Wasser
    1000 g
  • Schwarzbrot
    4 Scheiben
    4 Scheiben Toastbrot

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 418 kcal / 1751 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1415 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...