Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - ¾ TL Pfefferkörner, bunt
- ¼ TL Muskatblüte
- 80 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 80 g Cheddar, in Stücken
- 30 g Butter
- 20 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Milch
- 450 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 EL Worcestersauce
- 250 g kurze Hartweizennudeln, getrocknet (z. B. Penne, Farfalle, Hörnchen)
- 1 TL Senf, scharf
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2801 kJ / 669 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One Pot Spaghetti all`arrabbiata
30min
One Pot Tortelloni mit Gorgonzola-Spinat-Sauce
25 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
One Pot Gnocchi in Wein-Dill-Sauce mit Lachs
30min
One Pot Spätzle in Champignon-Speck-Sauce
30min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar)
40min
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2h 15min
Mac 'n' Cheese
1h 20 min
Ebly Risotto mit RUPP Feinster Streich Gouda
35 Min
One Pot Pasta Ratatouille
35 Min
Hendl-Rigatoni "all in one"
40min
One Pot Pasta
30min