Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 600 g de cebolla en trozos de 3-4 cm
- 60 g de aceite de oliva
- 1 manzana
- 300 g de bacalao desalado desmigado sin espinas
Masa
- 50 g de agua
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 90 g de manteca de cerdo
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 450 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 51.9 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 334.1 mg
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2 godz. 30 min
Empanada de sardinas
1h 15min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30 min
Empanada negra de mejillones y algas wakame
2h 15 min
Masa para empanada con levadura
1h 20 min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Empanada de maíz con congrio
2 godz.
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1h
Empanada rellena de patata, pulpo y langostinos
1h
Empanada gallega de manzana
3 godz. 45 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min