Empanada de bacalao y manzana

Empanada de bacalao y manzana

4.5 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 raciones

Składniki

Relleno
  • 600 g de cebolla en trozos de 3-4 cm
  • 60 g de aceite de oliva
  • 1 manzana
  • 300 g de bacalao desalado desmigado sin espinas
Masa
  • 50 g de agua
  • 50 g de aceite de oliva
  • 50 g de vino blanco
  • 90 g de manteca de cerdo
  • 15 g de levadura prensada fresca
  • 1 huevo
  • 450 g de harina de fuerza
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 huevo batido

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 527 kcal / 2205 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 51.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 334.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...