
Urządzenia i Akcesoria
Fünfkorn-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
Trockenhefe (8 g)2 TL
-
Brotmehl500 g
-
Salz1 TL
-
Haferflocken50 g
-
gemischte Kerne (z. B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Mohnsamen) und etwas mehr zum Bestreuen (siehe Tipp)150 g
-
Honig30 g
-
natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
308 kcal /
1289 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks