Urządzenia i Akcesoria
Fünfkorn-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
20 g frische HefeTrockenhefe (8 g)2 TL
-
Brotmehl500 g
-
Salz1 TL
-
Haferflocken50 g
-
gemischte Kerne (z. B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Mohnsamen) und etwas mehr zum Bestreuen (siehe Tipp)150 g
-
Honig30 g
-
natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
10 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Toastbrot
3 Std.
UrDinkel Brot
11 Std.
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Landbrot Backhausart
2 Std.
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Sandwichbrot
3 Std.
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Weltmeisterbrot
5 Std.
Burebrot (Bauernbrot)
3 Std.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min