![Cóctel terremoto chileno Cóctel terremoto chileno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13c711a9-b173-4d92-aa48-b0d35b82502a/Derivates/5605a62d-7c7d-4205-bac5-8bf24d509c97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de rodajas de piña en su jugo (1 lata grande)
- 2 limones bien pelados (sin parte blanca ni semillas)
-
600
g de vino blanco frío
lub 600 g de cava frío - 200 g de cubitos de hielo
-
150 - 300
g de pisco (1 chupito aprox. 25 g)
lub 150 - 300 g de ron - 12 - 18 cucharadas de granadina
- Wartości odżywcze
- na 6 copas
- Kalorie
- 8013.8 kJ / 1915.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 291.7 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 14.4 g
- Sód
- 114.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chardonnay sour
10 min
Manjarate
3sa 40 dk
Cóctel pisco sour
10 min
Pie de limón
3hod. 15min
Choripanes con salsa pebre
2 Std.
Cóctel Vaina chilena
5min
Torta de hojarasca
3h 30min
Pan amasado
55 min
Daiquiri de fresas
5min
Porotos granados con mazamorra
1h 15min
Calzones rotos
35 min
Sopaipillas chilenas
45 min