Brioche

Brioche

4.6 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz.
16 rebanadas

Składniki

  • 20 g de leche
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada, (8 g)
  • 350 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
  • 4 huevos
  • 60 - 100 g de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 170 g de mantequilla en trozos pequeños (y algo más para engrasar)
  • 1 yema de huevo ligeramente batida para pincelar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 5 g
Kalorie 836 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.88 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...