Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g água
- 600 g frango cortado em pedaços pequenos
- 170 g tomate maduro cortado em pedaços
- 125 g cebola cortada em pedaços
- 150 g nabo cortado em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 2 cravinhos
- 1 pau de canela
- 1 c. chá de sal
- 120 g arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1320 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 499.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa rica de legumes
1h
Canja cremosa
50min
Menu pais e filhos: Frango, puré de abóbora e arroz branco
45 min
Milho frito
24h
Guisado de carne à moda da Etiópia (Zighinì)
50min
Canja da ceia
50min
Arroz de lapas
45 min
Hambúrgueres bahn mi em pão a vapor com pickles de cenoura
1 Std. 20 Min
Malassadas de batata-doce
1 Std. 15 Min
Sopa rápida de caril de frango e couve-de-bruxelas e pãezinhos
45 min
Poncha da Madeira
5min
Bolo preto da Madeira
1h 40min