Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g Olivenöl
- 170 - 200 g Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Möhren, Sellerie, Porree), in Stücken (2 cm)
- 700 - 800 g gemischtes Gemüse (z.B. Zucchini, Möhren, Kürbis, Süßkartoffel, Sellerie, Pastinaken, Erbsen), in Stücken
- 750 - 850 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25 Min
Kohlrabisuppe
45 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30min
Möhren-Tomaten-Cremesuppe
45 min
Karotten-Spargelsuppe mit Mandeln
35 min
Zucchinisuppe
45 min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30min
Gemüsecremesuppe
45 min
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25 Min
Gartengemüse-Suppe mit Croûtons und Speck
50min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min