Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cățel de usturoi
- 1200 g cartofi, tăiați rondele subțiri (cca. 2-3 mm)
- 400 - 500 g frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- 1 linguriță sare
- 1 priză piper măcinat
- 1 priză nucșoară măcinată
- 25 g brânză Gruyère rasă (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porții
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanac cu ouă, la cuptor
40min
Piept de pui pizzaiola
55 min
Cartofi prăjiți cu bacon și brânză, cu sos ranch
30min
Chiftele din cartofi cu umplutură de ciuperci
1 Std.
Roșii umplute cu ton
35min
Cartofi Dauphinoise
50min
Crumble cu căpșune
40min
Nectar de portocale și pere cu scorțișoară
5 Min
Tort Napoli cu cartofi
1 Std. 30 Min
Polenta cu ratatouille
1 Std. 20 Min
Chiftele mediteraneene din dovlecel cu salsa
30min
Conopidă cu brânză, la cuptor
55 min