Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 水
- 300 克 芋頭 ,去皮,切塊(約2公分)
- 50 克 鮮奶油 (脂肪含量約30%)
- 20 克 糖
- 1 大匙 太白粉 ,多備一些沾裹用
- 30 克 肉鬆
- 7 顆 鹹蛋黃 ,對半切
- 400 克 油 (油炸用)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 667 kJ / 159.6 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 0.6 g