Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 新鲜姜
- 3 个 蒜瓣
- 10 克 小红葱
- 20 克 食油
- 5 条 辣椒干 ,切段
- 350 克 五花肉,去皮 ,切成薄片,利用厨用纸巾拍干
- 20 克 酱青
- 1 茶匙 黑酱油
- 1 茶匙 绍兴花雕酒
- 1 小撮 白胡椒粉
- 20 克 咸鱼 ,只取鱼肉,切块
- 50 克 洋葱
- 2 小支 青葱 ,切成3公分长
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3153 kJ / 754 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 825 mg