Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 辣椒干 ,去籽
- 70 克 新鲜红辣椒 ,去籽
- 5 条 指天椒 (opcjonalnie)
- 100 克 小红葱
- 20 克 蒜瓣
- 2 支 新鲜香茅 ,只取白色部分
- 80 克 洋葱 ,切块
- 10 克 峇拉盏
- 2 支 姜花 ,只取花蕾,切半
- 10 克 南姜
-
10
克 新鲜黄姜
lub 10 克 黄姜粉 - 20 克 新鲜姜
- 50 克 油
- 2 茶匙 盐 ,额外准备涂抹用
- 1 茶匙 糖
- 5 片 疯柑叶 ,切丝
- 6 个 硬尾鱼 ,切割背面
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5 g