辣椒酿鱼
TM6 TM5

辣椒酿鱼

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 20 克 辣椒干 ,去籽
  • 70 克 新鲜红辣椒 ,去籽
  • 5 条 指天椒 (opcjonalnie)
  • 100 克 小红葱
  • 20 克 蒜瓣
  • 2 支 新鲜香茅 ,只取白色部分
  • 80 克 洋葱 ,切块
  • 10 克 峇拉盏
  • 2 支 姜花 ,只取花蕾,切半
  • 10 克 南姜
  • 10 克 新鲜黄姜
    lub 10 克 黄姜粉
  • 20 克 新鲜姜
  • 50 克 油
  • 2 茶匙 盐 ,额外准备涂抹用
  • 1 茶匙 糖
  • 5 片 疯柑叶 ,切丝
  • 6 个 硬尾鱼 ,切割背面

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1682 kJ / 402 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy