Spargelcremesuppe

Spargelcremesuppe

3.3 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Butter
    20 g
  • Zucker
    ¾ TL
  • weißer Spargel geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)
    350 g
  • Speisestärke
    20 g
  • Worcester-Sauce
    2 Spritzer
  • Weißwein (opcjonalnie) trocken
    15 g
  • Zitronensaft
    ¾ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Eigelb
    2
  • Sahne
    140 g
  • Muskat
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 840 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...