Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert170 g
-
rote Paprika in Stücken65 g
-
Olivenöl15 g
-
Apfelessig15 g
-
brauner Zucker30 g
-
Tomatenmark90 g
-
geschälte Tomaten, aus der Dose400 g
-
Salz¾ TL
-
Paprika edelsüß1 ¼ TL
-
Cayenne-Pfeffer1 Msp.
-
Nelkenpulver3 Prisen
-
Piment, gemahlen3 Prisen
-
Zimt (opcjonalnie)1 Prise
-
Muskat (opcjonalnie)2 Prisen
-
Lorbeerblatt, getrocknet (opcjonalnie)1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
977 mg
Białko
4 g
Kalorie
939 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
37 g