Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g amêndoa s/ pele
- 50 g amêndoa c/ pele, mais q.b. p/ decorar
- 250 g água
- 400 g açúcar
- 1 pau de canela
- 8 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 16 doses
- Kalorie
- 12869.3 kJ / 3075.8 kcal
- Białko
- 59.9 g
- Węglowodany
- 444.8 g
- Tłuszcz
- 132.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 22.5 g
- Sód
- 95 mg
Alternatywne przepisy
Rojões com migas de espargos
2h 40min
Doce de pêssego e leite condensado
30 min
Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto
1h
Filhoses enroladas
1h
Bolo de morango em camadas -TM6
2h
Mousse de laranja
3h
Arroz de ervilhas com salsichas
30 min
Bolinhos de requeijão
Brak ocen
Empadão de javali
13 Std.
Bolo de canela
40 min
Pudim de ovos
45 min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h