Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 160 g Zucker
-
160
g Weizenmehl Type 405
lub 160 g Dinkelmehl Type 630 - ½ Pck. Backpulver
Eierlikörcreme und Fertigstellung
- 80 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 200 g Eierlikör
- 500 g Quark
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), 30 g
- 150 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 15 g Kokosfett (z. B. Palmin)
- 8 Schoko-Doppelkeks mit weißer Cremefüllung (z. B. Oreos®)
- 8 Karamell-Nuss-Pralinen (z. B. Toffifee)
- 6 Mandel-Kokos-Pralinen (z. B. Raffaello®)
- 4 Schokoladen-Ostereier (z. B. Überraschungs-Eier)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8h 40min
Marzipan-Quadrate
2 Std. 40 Min
Erdbeer-Donauwelle
2h 30min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30min
Quadratische Eierlikör-Torte
1 Std. 40 Min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Holunderblüten-Torte
6 Std.
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Marzipan-Torte
5h
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 Std.