Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 15 g kurutulmuş bamya çiçeği (hibiskus)
- 1050 g su
- 825 g şeker
- 1 tk limon suyu
- 200 g mısır nişastası, serpmek için ekstra mısır nişastası(yakl. 55 g)
- 1 tk krem tartar
- ⅛ tk sıvı yağ
- 6 - 7 yk mısır nişastası, serpmek için
- 1 - 2 damla saf gül yağı, damak tadına göre
- 150 g pudra şekeri
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 25066 kJ / 5991 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 1226 g
- Tłuszcz
- 101 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Baklava
6 Std. 30 Min
Sultan Lokumu
40 min
Portakallı Lokum
26h 50min
Lolipop
40 min
Kahveli ve Hindistan Cevizli Lokum
26h 50min
Ev Yapımı Biberli Tavuk Salamı
3 Std. 25 Min
Damla Sakızlı Lokum
26h 50min
Lokumlu Kıtır Çikolata
2h 20min
Kaymaklı Lokum
26h 35min
Yer Fıstığı Şekerlemesi
1 godz. 30 min
Vanilya Şekeri
72h
Fındıklı Lokum
27h 5min