Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Otlu Tereyağı
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g fesleğen, taze, sadece yaprakları
- 60 g tereyağı, yumuşak, parçalara bölünmüş
- ½ tk tuz
Hamur
- 600 g un, serpmek için ekstra un
- 300 g su, ılık
- 40 g taze maya, ufalanmış
- ½ tk şeker
- 1 ½ tk tuz
- 50 g ayçiçek yağı
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 13525.6 kJ / 3232.7 kcal
- Białko
- 80.1 g
- Węglowodany
- 484.8 g
- Tłuszcz
- 107.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.2 g
- Błonnik
- 28.7 g
- Sód
- 5874 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantık
50min
Sütlü Burger Ekmeği
4h
Tavuk Nugget
30min
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25min
Soğan Çorbası
1h 15min
Tereyağı
40min
Sotelenmiş Karışık Sebzeler
30min
Tencerede Pratik Ekmek
2u. 20min
Şerbetli Yoğurt Tatlısı
3u. 15min
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1h 50 min.
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1h 20min
Domatesli Focaccia
3 Std.