Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek

4.8 71 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
1 adet

Składniki

Otlu Tereyağı
  • diş sarımsak
    1
  • soğan ikiye bölünmüş
    70 g
  • maydanoz yaprağı, taze
    10 g
  • fesleğen, taze sadece yaprakları
    10 g
  • tereyağı yumuşak, parçalara bölünmüş
    60 g
  • tuz
    ½ tk
Hamur
  • un serpmek için ekstra un
    600 g
  • su ılık
    300 g
  • taze maya ufalanmış
    40 g
    13 - 14 g instant kuru hamur mayası
  • şeker
    ½ tk
  • tuz
    1 ½ tk
  • ayçiçek yağı
    50 g
  • tereyağı kalıbı yağlamak için

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 adet

Sód 5874 mg
Białko 80.1 g
Kalorie 13525.6 kJ / 3232.7 kcal
Tłuszcz 107.9 g
Błonnik 28.7 g
Tłuszcz nasycony 36.2 g
Węglowodany 484.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...