Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tavukların Marine Edilmesi ve Pişirilmesi
- 2500 g derili tavuk baget 14 adet, (her biri yakl. 180 g)
- 70 g sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 tk pul biber
- 70 g ketçap
- 1 ½ tk tuz
Biralı Sos
- 200 g bira
- 100 g ketçap
- 20 g soya sosu
- 1 tk hardal
- 1 ½ tk mısır nişastası
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1293.8 kJ / 309.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 553 mg
Alternatywne przepisy
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Kuru Fasulye
10h
Sıcak Elma Çayı
30min
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
1h 40min
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10min
Tütsülenmiş Uskumrulu ve Semizotlu Dip
10 min
Elmalı Çörek
2h 20 min
Rendelenmiş Patates Pancake
55min
Muzlu Kek (Banana Bread)
1j 50 menit
Sebzeli Kızarmış Tavuk
1h 10min
Peynirli Omlet
15min
Tavuklu Pilav
1h 10min