Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tavukların Marine Edilmesi ve Pişirilmesi
- 2500 g derili tavuk baget 14 adet, (her biri yakl. 180 g)
- 70 g sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 tk pul biber
- 70 g ketçap
- 1 ½ tk tuz
Biralı Sos
- 200 g bira
- 100 g ketçap
- 20 g soya sosu
- 1 tk hardal
- 1 ½ tk mısır nişastası
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1293.8 kJ / 309.2 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 553 mg
Alternatywne przepisy
Temel Makarna ve Pizza sosu
30 Min
Hamsi Buğulama
40 Min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 Min
Sıcak Elma Çayı
30 Min
Kızarmış Kıvrık Patatesler ve Sarımsaklı Sos
45 Min
Patates Graten
1 Std. 10 Min
Ananas ve Zencefil Gazozlu Mokteyl
5min
Elma, Havuç ve Zencefilli Mokteyl
10 min
Fırında Kuzu Kol, Parmesanlı Polenta ve Brokoli
16h
Pakette Sardalya ve Fasulye Salatası
1 Std.
Karamelize Elmalar
15min
Domatesli ve Biberli Makarna
30 Min