Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 gramů pšenice špaldy
- 400 gramů hladké mouky
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 80 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 20 gramů olivového oleje
- 400 gramů bílého jogurtu (0,1 % tuku)
- hladká mouka
- 1 vejce, rozšlehané, na potření
- sezamová semínka, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 771 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Bagety s vlašskými ořechy
1 godz. 45 min
Bagety
35min
Celozrnné housky
2 godz.
Celozrnný horský chléb
1h 30 min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Tradiční chléb se semínky
1h 50 min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Pivní chléb
3h 40min
Podmáslový chléb
4h 35min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Loupáky s mákem
1h 30 min
Okatý chléb
9 Std. 40 Min