Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Schalotten
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g neutrales Öl
- 30 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 5 Pfefferkörner, schwarz
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 350 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
- 1000 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 880 kJ / 210 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Oliven im Knuspermantel
1h 30min
Schalottenconfit mit Portwein
1 Std. 10 Min
Eingemachte Kohlrabischalen
168 Std.
Pulled Beef Marmelade
1 Std. 25 Min
Zwiebel-Chutney
8 godz.
Eingelegte Pilze in Öl und Wein
45min
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2h
Gelbes Ketchup
45min
Gurken-Relish
1h 30min
Ofen-Tomaten im Honigsud
45min
Sweet Chilisauce
25min
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6h 50 min